Koop XRP zonder kosten in 2023 [Koop op eToro zonder kosten]

Bijgewerkt op: 05/03/2023
Saltmoney.org wordt gesteund door lezers. Als je iets koopt via links op onze site, verdienen we mogelijk een affiliate commissie zonder kosten voor jou.

Cryptocurrencies hebben de wereld stormenderhand veroverd, waarbij Bitcoin de meest bekende en meest gebruikte is. Er zijn echter andere cryptocurrencies die de afgelopen jaren aanzienlijk aan populariteit hebben gewonnen, waaronder XRP.

XRP is een digitale valuta die is gemaakt door Ripple Labs en is ontworpen om grensoverschrijdende betalingen te vergemakkelijken. Zoals bij elke cryptocurrency, kan het kopen van XRP kosten met zich meebrengen die uw investering kunnen aantasten.

In deze blog onderzoeken we de manieren waarop u XRP zonder kosten kunt kopen, zodat u kunt beginnen met investeren in deze opwindende digitale valuta zonder u zorgen te hoeven maken over onnodige kosten.

Wat is XRP?

Wat is XRP?

XRP is een cryptocurrency die in 2012 is gemaakt door Ripple Labs. Het is ontworpen om een snelle, veilige en efficiënte manier te zijn om geld over te maken tussen individuen en instellingen over de hele wereld. XRP is een digitaal activum waarmee financiële instellingen realtime grensoverschrijdende betalingen kunnen doen met lage transactiekosten.

In tegenstelling tot Bitcoin, dat een proof-of-work-systeem gebruikt om transacties te valideren, gebruikt XRP een consensusalgoritme. Dit zorgt voor hogere transactiesnelheden en lagere transactiekosten. XRP is ook ontworpen om schaalbaar te zijn, wat betekent dat het een groot aantal transacties aankan zonder het netwerk te vertragen.

Wat zijn de voordelen van beleggen in XRP?

Wat zijn de voordelen van beleggen in XRP?

XRP is een digitaal activum dat gebruikmaakt van blockchain-technologie die is ontworpen voor grensoverschrijdende betalingen en transacties. Het is het native token van de XRP Ledger, een open-source, gedecentraliseerd grootboek dat snelle en veilige transacties mogelijk maakt. Investeren in XRP kan verschillende voordelen opleveren, waaronder:

 • Snelle en goedkope transacties: XRP-transacties worden snel en goedkoop verwerkt in vergelijking met traditionele betaalmethoden. Dit kan aanzienlijke kostenbesparingen opleveren voor particulieren en bedrijven, met name grensoverschrijdende transacties.
 • Liquiditeit: XRP wordt verhandeld op tal van cryptocurrency-uitwisselingen, waardoor het gemakkelijk converteerbaar is naar andere cryptocurrencies en fiat-valuta's. Dit geeft beleggers een hoge liquiditeit en flexibiliteit om hun XRP-bezit naar behoefte te verhandelen.
 • Decentralisatie: De XRP Ledger is gedecentraliseerd, wat betekent dat het niet wordt gecontroleerd door een centrale autoriteit. Dit biedt beveiliging tegen frauduleuze activiteiten en beschermt tegen het risico van een single point of failure.
 • Samenwerking met financiële instellingen: XRP heeft samenwerkingsverbanden opgezet met verschillende financiële instellingen, waaronder banken en betalingsproviders, om grensoverschrijdende betalingen te vergemakkelijken. Deze partnerschappen vergroten de vraag naar XRP en kunnen mogelijk de waarde ervan vergroten.
 • Diversificatie: Investeren in XRP kan diversificatie bieden voor beleggers die ernaar op zoek zijn hun portefeuille diversifiëren dan traditionele activa zoals aandelen en obligaties. Cryptocurrencies, waaronder XRP, worden beschouwd als alternatieve investeringen die unieke voordelen en potentieel rendement kunnen bieden.

Wat is eToro?

Wat is eToro?

eToro is een sociaal handels- en investeringsplatform waarmee gebruikers kunnen beleggen in een breed scala aan activa, waaronder aandelen, cryptocurrencies en grondstoffen. Het werd opgericht in 2007 en heeft zijn hoofdkantoor in Israël.

Het platform stelt gebruikers in staat om de transacties van andere succesvolle handelaren te bekijken en te kopiëren en biedt ook tools en middelen om beleggers te helpen weloverwogen investeringsbeslissingen te nemen. eToro is populair geworden vanwege de gebruiksvriendelijke interface en de mogelijkheid om te beleggen in fractionele aandelen, waardoor beleggers een deel van een aandeel kunnen kopen in plaats van het hele aandeel.

In aanvulling, eToro biedt ook een cryptocurrency uitwisseling waarmee gebruikers verschillende cryptocurrencies kunnen kopen en verkopen, waaronder Bitcoin, Ethereum en XRP. Het platform wordt gereguleerd door financiële autoriteiten in verschillende landen, waaronder de Britse Financial Conduct Authority (FCA) en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC).

Hoe een eToro-account openen?

Hoe een eToro-account openen?

Het openen van een eToro-account is een eenvoudig en ongecompliceerd proces dat in slechts enkele stappen kan worden voltooid:

 • Ga naar de eToro-website: Bezoek de eToro website en klik op de knop "Nu deelnemen".
 • Vul het registratieformulier in: Vul het formulier in met uw persoonlijke gegevens, waaronder uw naam, e-mailadres en telefoonnummer. U moet ook een gebruikersnaam en wachtwoord voor uw account kiezen.
 • Verifieer je e-mailadres: Na het invullen van het registratieformulier stuurt eToro u een e-mail om uw e-mailadres te verifiëren. Klik op de link in de e-mail om uw account te verifiëren.
 • Geef aanvullende informatie: Zodra uw e-mailadres is geverifieerd, wordt u gevraagd aanvullende informatie te verstrekken om uw accountconfiguratie te voltooien. Dit omvat uw adres, geboortedatum en arbeidsstatus.
 • Verifieer uw identiteit: Om te voldoen aan wettelijke vereisten, zal eToro u vragen om uw identiteit te verifiëren. U kunt dit doen door een kopie van uw paspoort of door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs te uploaden, evenals een energierekening of bankafschrift om uw adres te verifiëren.
 • Financier uw account: Nadat u uw identiteit heeft geverifieerd, kunt u geld storten op uw eToro-account. eToro ondersteunt stortingen in verschillende valuta's, waaronder USD, EUR en GBP, en biedt meerdere betalingsopties, waaronder creditcards/betaalkaarten, bankoverschrijvingen en e-wallets.

Hoe koop je XRP zonder kosten?

Hoe koop je XRP zonder kosten?

XRP kopen zonder kosten is mogelijk; door de onderstaande stappen te volgen, kunt u XRP op eToro kopen zonder enige kosten:

 • Open een eToro-account: Als u nog geen eToro-account heeft, moet u er een openen. U kunt dit doen door de eToro-website (www.etoro.com) te bezoeken en het registratieproces te voltooien.
 • Verifieer uw account: Nadat u zich heeft geregistreerd, zal eToro u vragen om uw account te verifiëren door een identiteitsbewijs en adresdocumenten in te dienen.
 • Financier uw account: Zodra uw account is geverifieerd, kunt u er geld op storten met een betaalmethode naar keuze. eToro accepteert verschillende betaalmethoden, waaronder creditcards/betaalpassen, bankoverschrijvingen en e-wallets.
 • Zoek naar XRP: Nadat uw account is gefinancierd, navigeert u naar het eToro-handelsplatform en zoekt u naar XRP met behulp van de zoekbalk bovenaan het scherm.
 • Plaats een kooporder: Wanneer u XRP heeft gevonden, klikt u op de knop "Kopen". Hierdoor wordt de handelsinterface geopend, waar u de hoeveelheid XRP kunt kiezen die u wilt kopen en desgewenst een stop loss of take profit-niveau kunt instellen.
 • Bekijk en bevestig: Nadat u uw parameters heeft ingesteld, controleert u uw bestelling en bevestigt u deze. De hoeveelheid XRP die u hebt gekocht, wordt toegevoegd aan uw eToro-portfolio, waar u uw posities kunt volgen en uw transacties kunt beheren.

Is eToro veilig?

Is eToro veilig?

eToro is een gereguleerd en gerenommeerd platform dat actief is sinds 2007. Het bedrijf is geautoriseerd en gereguleerd door verschillende regelgevende instanties, waaronder de Financial Conduct Authority (FCA) in het VK, de Australian Securities and Investments Commission (ASIC) en de Cyprus Securities en Exchange Commission (CySEC).

Deze toezichthouders stellen strenge eisen aan eToro om ervoor te zorgen dat het transparant en in het beste belang van zijn gebruikers werkt.

eToro neemt ook verschillende maatregelen om de veiligheid en beveiliging van zijn platform en gebruikers te waarborgen. Enkele van de veiligheidskenmerken van eToro zijn:

 • Regulatie: eToro is een gereguleerde makelaar met een vergunning en toestemming van verschillende regelgevende instanties, waaronder de Financial Conduct Authority (FCA) in het VK en de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC). Deze toezichthouders handhaven strikte richtlijnen en normen waaraan eToro moet voldoen, om ervoor te zorgen dat het platform eerlijk en transparant werkt.
 • Versleuteling: eToro gebruikt industriestandaard coderingsprotocollen om gebruikersgegevens en communicatie te beschermen. Dit omvat het versleutelen van gegevens tijdens verzending en in rust, evenals het gebruik van tweefactorauthenticatie voor extra beveiliging.
 • Segregatie van fondsen: eToro scheidt klantgelden van zijn eigen bedrijfsfondsen, en zorgt ervoor dat gebruikersgelden gescheiden worden gehouden en beschermd in geval van insolventie of andere financiële problemen.
 • Controles tegen witwassen (AML) en Ken uw klant (KYC).: eToro vereist dat alle gebruikers een streng AML- en KYC-verificatieproces ondergaan voordat ze kunnen beginnen met handelen op het platform. Dit helpt fraude en het witwassen van geld te voorkomen door de identiteit van gebruikers te verifiëren en ervoor te zorgen dat ze het platform niet gebruiken voor illegale activiteiten.
 • Beleggerscompensatie: eToro is lid van het Investor Compensation Fund (ICF) in Cyprus, dat beleggers bescherming biedt in geval van insolventie van een makelaar. Dit betekent dat als eToro insolvent zou worden, gebruikers tot een bepaald bedrag zouden worden gecompenseerd.

Is investeren in XRP een goed idee?

Is investeren in XRP een goed idee?

XRP is een cryptocurrency met een aanzienlijk groeipotentieel in de afgelopen jaren. Het is een goedkope manier om te beginnen met investeren in cryptocurrency en kan een goede optie zijn voor diegenen die de markt willen betreden.

XRP heeft veel voordelen ten opzichte van andere cryptocurrencies, zoals de gevestigde technologie en daadwerkelijke use-cases. Het is echter essentieel om rekening te houden met uw risicotolerantie en hoeveel u van plan bent te investeren om te beslissen of XRP al dan niet geschikt voor u is.

XRP staat erom bekend volatiel te zijn, wat het een aantrekkelijke optie kan maken voor daghandelaren die op zoek zijn naar winst op korte termijn. Zoals bij elke investering, is het essentieel om onderzoek te doen voordat u geld vastlegt. Er zijn veel bronnen online beschikbaar die XRP-prijsvoorspellingen en analyses van de potentiële toekomstige waarde van de munt bieden.

Tips en trucs voor het kopen van XRP zonder kosten op verschillende beurzen

Tips en trucs voor het kopen van XRP zonder kosten op verschillende beurzen

Hier zijn enkele tips en trucs voor het kopen van XRP zonder kosten op verschillende beurzen:

 • Gebruik een cryptovriendelijke bank of betaalmethode: Sommige banken brengen kosten in rekening voor transacties met cryptocurrencies, dus het is cruciaal om een bank of betaalmethode te vinden die cryptovriendelijk is. Overweeg om een bankpas, creditcard of bankoverschrijving te gebruiken die expliciet is ontworpen voor cryptotransacties.
 • Zoek een uitwisseling die nul of lage kosten biedt: Sommige beurzen bieden geen of lage kosten voor bepaalde transacties, zoals bankoverschrijvingen of limietorders. Onderzoek verschillende beurzen en vergelijk hun tariefstructuren om er een te vinden die voor u werkt.
 • Profiteer van promotionele aanbiedingen: Sommige beurzen bieden promotionele aanbiedingen, zoals verwijzingsbonussen of kortingen op handelskosten, waarmee u geld kunt besparen bij het kopen van XRP.
 • Gebruik een gedecentraliseerde centrale (DEX): DEX's zijn platforms waarmee gebruikers cryptocurrencies kunnen verhandelen zonder tussenpersonen. Aangezien er geen centrale autoriteit is, zijn de kosten doorgaans lager. DEX's kunnen echter ingewikkelder zijn en minder liquiditeit hebben dan gecentraliseerde beurzen.
 • Overweeg om XRP te kopen van een peer-to-peer (P2P) marktplaats: Met P2P-marktplaatsen kunt u XRP rechtstreeks van andere gebruikers kopen, wat goedkoper kan zijn dan een beurs. Het is echter het beste om voorzichtig te zijn en alleen te kopen bij gerenommeerde verkopers.

Veelgestelde vragen over XRP

Is XRP het waard om in te investeren?

Ja, XRP is het waard om in te investeren. Ondanks de huidige rechtszaak met de SEC en het schrappen van de notering van belangrijke beurzen, heeft XRP waardevolle technologie en veel daadwerkelijke use-cases waardoor het een slimme keuze is in de cryptocurrency-ruimte. De verwachting is dat de stijging de komende jaren doorzet

Hoe verschilt XRP van Bitcoin?

Hoewel zowel XRP als Bitcoin cryptocurrencies zijn, hebben ze verschillende use cases en onderliggende technologieën. Bitcoin is ontworpen als een gedecentraliseerde digitale valuta, terwijl XRP wordt gebruikt om grensoverschrijdende betalingen op het Ripple-netwerk mogelijk te maken.

Wie heeft XRP gemaakt?

Ripple Labs, Inc., een in San Francisco gevestigd fintech-bedrijf, creëerde XRP.

Is XRP veilig genoeg?

Ja, de veiligheid van de XRP Ledger wordt gegarandeerd door het consensusmechanisme, dat een 80%-overeenkomst tussen validators vereist voordat een transactie kan worden goedgekeurd en aan de ledger kan worden toegevoegd. 

Conclusie

XRP kopen zonder kosten vereist een zorgvuldige afweging van de betaalmethoden en wisselkosten. Bankoverschrijvingen, debetkaarten en cryptocurrency-betalingen zijn populaire manieren om XRP te kopen zonder kosten.

Het is essentieel om onderzoek te doen en een methode te kiezen die voor u werkt. Wees altijd voorzichtig en bewust van mogelijke oplichting en raadpleeg een financieel adviseur voordat u investeringsbeslissingen neemt. Door de tips en trucs in deze blog te volgen, kunt u geld besparen en uw XRP-koopkracht maximaliseren.

Michael Restiano

Ik leid de product content strategie voor SaltMoney. Daarnaast help ik ons bredere team van 4 personen zich te ontwikkelen tot een volwassen content strategie praktijk met de juiste documentatie en processen om kwaliteitswerk te leveren. Voordat ik bij Instacart kwam, was ik content strategy lead bij Uber Eats en Facebook. Daarvoor was ik contentstrateeg bij SapientNitro, waar ik grote Fortune 500-merken hielp betere, nuttigere digitale content te creëren.

cross