Visa Provisioning Service in 2023 [Risico's en voordelen?]

Bijgewerkt op: 05/03/2023
Saltmoney.org wordt gesteund door lezers. Als je iets koopt via links op onze site, verdienen we mogelijk een affiliate commissie zonder kosten voor jou.

In het huidige digitale tijdperk zijn online betalingen een integraal onderdeel van ons dagelijks leven geworden. En om veilige en probleemloze online transacties te garanderen, heeft Visa, het wereldwijde betalingstechnologiebedrijf, zijn Visa Provisioning-service geïntroduceerd.

Met deze service kunnen gebruikers hun betalingsreferenties veilig opslaan en gebruiken op meerdere apparaten en verkopers. Met de opkomst van online fraude en beveiligingsinbreuken zijn er ook zorgen geuit over de veiligheid van de Visa Provisioning-service.

In deze blog gaan we dieper in op de werking en gaan we in op de vraag die iedereen bezighoudt: is het veilig of moet je je zorgen maken?

Wat is Visa Provisioning Service?

Wat is Visa Provisioning Service?

Visa Provisioning is een service van Visa waarmee kaartuitgevers de Visa-creditcard of -betaalpas van hun klanten veilig kunnen toevoegen aan digitale portefeuilles of andere digitale betalingstoepassingen. De service heeft tot doel het proces van het toevoegen van kaarten aan digitale portefeuilles te vereenvoudigen en te stroomlijnen, terwijl de veiligheid en integriteit van de betalingsinformatie behouden blijft.

Het werkt door de kaartinformatie veilig van de kaartuitgever naar de aanbieder van de digitale portemonnee te verzenden met behulp van het beveiligde netwerk van Visa. De kaartinformatie is tokenized, wat betekent dat een unieke digitale identificatie of token wordt gebruikt in plaats van het kaartnummer om de gevoelige informatie van de kaarthouder te beschermen.

Met behulp van deze service kunnen kaartuitgevers hun klanten het gemak en de flexibiliteit bieden om betalingen te doen via digitale portemonnees zonder de veiligheid in gevaar te brengen. De service helpt ervoor te zorgen dat de betalingsinformatie van kaarthouders veilig wordt bewaard tijdens het hele leveringsproces en dat hun transacties worden beschermd door Visa's maatregelen voor fraudepreventie en risicobeheer.

Wat zijn Visa Provisioning-servicekosten?

Wat zijn Visa Provisioning-servicekosten?

Visa Provisioning-service brengt zelf geen kosten in rekening bij gebruikers. Er kunnen echter kosten verbonden zijn aan het gebruik van uw kaartuitgever of de digitale portemonnee of betalingstoepassing die u gebruikt.

Sommige kaartuitgevers kunnen bijvoorbeeld een eenmalige vergoeding in rekening brengen voor het toevoegen van een kaart aan een digitale portemonnee of betalingstoepassing met behulp van deze service. Sommige digitale portemonnees of betalingsapplicaties kunnen transactiekosten of andere kosten in rekening brengen voor het gebruik van hun service met een Visa-kaart.

Bekijk de algemene voorwaarden van uw kaartuitgever en de digitale portemonnee of betalingstoepassing die u gebruikt om eventuele kosten te begrijpen die van toepassing kunnen zijn.

Zorg ervoor dat u controleert of er kosten zijn verbonden aan het toevoegen van uw Visa-kaart met behulp van deze service en eventuele kosten voor het gebruik van de digitale portemonnee of betalingstoepassing om betalingen met uw Visa-kaart te doen.

Wat is tokenisatie bij Visa Provisioning?

Wat is tokenisatie bij Visa Provisioning?

Tokenisatie is een beveiligingsmaatregel die wordt gebruikt bij Visa Provisioning om de gevoelige informatie van kaarthouders te beschermen. Wanneer een gebruiker zijn Visa-kaart toevoegt aan een digitale portemonnee of betalingstoepassing met behulp van Visa Provisioning, vervangt de service het kaartnummer door een uniek digitaal token.

Het token is een willekeurig gegenereerde tekenreeks die dient als vervanging voor het eigenlijke kaartnummer. Dit token wordt gebruikt om transacties binnen de digitale portemonnee of betaalapplicatie te verwerken, in plaats van het kaartnummer zelf. Dit betekent dat het daadwerkelijke kaartnummer van de gebruiker niet wordt gedeeld met de handelaar of het betalingsnetwerk, waardoor het risico op fraude of datalekken wordt verkleind.

Hoe tokens te gebruiken?

Hoe tokens te gebruiken?

Om het token te gebruiken, selecteert u eenvoudig de Visa-betalingsoptie in de digitale portemonnee of betalingstoepassing en volgt u de aanwijzingen om de transactie te voltooien.

De betalingstoepassing gebruikt het token om de betaling te verwerken, zonder uw daadwerkelijke kaartnummer aan de handelaar of het betalingsnetwerk bekend te maken.

Het gebruik van tokens kan het betalingsproces vereenvoudigen, aangezien u uw kaartgegevens niet elke keer hoeft in te voeren wanneer u een betaling doet in de digitale portemonnee of betalingstoepassing.

Bovendien biedt het gebruik van tokens een extra beveiligingslaag, aangezien het token een willekeurig gegenereerde tekenreeks is die alleen kan worden gebruikt binnen de specifieke digitale portemonnee of betalingstoepassing waarin het is gemaakt.

Waarom heeft u een Visa Provisioning Service nodig?

Waarom heeft u een Visa Provisioning Service nodig?

Visa Provisioning-service kan verschillende voordelen bieden voor particulieren en bedrijven die hun Visa-kaarten willen toevoegen aan digitale portemonnees of andere digitale betaling toepassingen. Hier zijn enkele mogelijke redenen waarom u het zou willen gebruiken:

 • Gemak: Het vereenvoudigt het toevoegen van Visa-kaarten aan digitale portemonnees, waardoor mobiele betalingen sneller en gemakkelijker worden.
 • Beveiliging: De service maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsmaatregelen om de gevoelige informatie van kaarthouders te beschermen en veilige transacties te garanderen, wat gebruikers gemoedsrust biedt.
 • Compatibiliteit: Visa Provisioning Service is compatibel met een breed scala aan digitale portemonnees en betalingstoepassingen.
 • Flexibiliteit: Het kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt, van persoonlijk gebruik tot zakelijke uitgaven, waardoor het een veelzijdige oplossing is.
 • Gestroomlijnd onkostenbeheer: Het biedt een gecentraliseerd platform voor het beheren en volgen van betalingen, waardoor bedrijven hun uitgaven beter kunnen beheren.
 • Verbeterde gebruikerservaring: Visa Provisioning Service biedt een soepelere betalingservaring voor gebruikers, vermindert de behoefte aan handmatige invoer van betalingsinformatie en verbetert de uitchecktijden.

Is Visa Provisioning veilig?

Is Visa Provisioning veilig?

De Visa Provisioning-service is ontworpen om een hoog beveiligingsniveau te bieden voor de gevoelige informatie van kaarthouders en veilige transacties te garanderen. De service maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsmaatregelen om gebruikersgegevens te beschermen, waaronder codering, tokenisatie en meervoudige authenticatie.

Bovendien is de uitdrukkelijke toestemming van de gebruiker vereist voordat zijn kaart kan worden toegevoegd aan een digitale portemonnee of een andere betalingstoepassing.

Hoewel geen enkel systeem volledig immuun kan zijn voor fraude, is het gebouwd met het oog op beveiliging en controleert het bedrijf de service voortdurend op mogelijke kwetsbaarheden of bedreigingen.

In het geval van een inbreuk op de beveiliging of verdachte activiteiten heeft Visa protocollen opgesteld om het probleem snel te detecteren en erop te reageren, waardoor de impact op kaarthouders tot een minimum wordt beperkt.

Wat zijn de zorgen in verband met Visa Provisioning Service?

Wat zijn de zorgen in verband met Visa Provisioning Service?

Hoewel Visa Provisioning veel voordelen biedt, zijn er ook enkele potentiële problemen waar gebruikers zich bewust van moeten zijn. Hier zijn enkele van de problemen die verband houden met het gebruik ervan:

 • Vergoedingen: Visa Provisioning-service kan extra vergoedingen of kosten met zich meebrengen, afhankelijk van de kaartuitgever en de gebruikte digitale portemonnee of betalingstoepassing. Dit kan de kosten van het gebruik van de service verhogen en is mogelijk niet transparant voor de gebruiker.
 • Betrouwbaarheid: Sommige gebruikers hebben problemen gemeld met de betrouwbaarheid van Visa Provisioning, zoals het niet toevoegen van kaarten of het weigeren van betalingen vanwege technische problemen. Deze problemen kunnen frustrerend zijn en ongemak of vertragingen in betalingen veroorzaken.
 • Fraude: Het is niet immuun voor fraude en er zijn meldingen geweest van frauduleuze activiteiten in verband met de service, waaronder phishing-scams en ongeautoriseerde transacties. Kaarthouders moeten waakzaam zijn bij het beschermen van hun gevoelige informatie en verdachte activiteiten onmiddellijk melden.
 • Gebrek aan controle: Bij het gebruik van Visa Provisioning kunnen kaarthouders enige controle over hun betalingsinformatie opgeven, omdat de digitale portemonnee of betalingstoepassing toegang tot hun gegevens kan krijgen. Dit kan betrekking hebben op gebruikers die waarde hechten aan privacy en controle over hun financiële informatie.
 • Compatibiliteit: Het is compatibel met veel digitale portemonnees en betalingsapplicaties, mogelijk worden niet alle opties ondersteund. Dit kan de flexibiliteit van de dienst beperken en ervoor zorgen dat gebruikers moeten overstappen naar een andere betaalmethode.

Veelgestelde vragen over Visa Provisioning

Wat is het doel van visumverstrekking?

Visa Provisioning is een service die het Visa-netwerk gebruikt om kaarthouderinformatie te valideren. Het is een verificatiekost van nul dollar die Visa gebruikt om de informatie van de kaarthouder te bevestigen en ervoor te zorgen dat de rekening geldig is en actief blijft.

Wat is Visa Provisioning Service $0?

Visa Provisioning-service $0 is een afschrijving die op uw bankafschrift verschijnt wanneer een handelaar uw creditcard- of debetkaartgegevens heeft gebruikt om de geldigheid ervan te verifiëren.

Waarom heb ik kosten van Visa Provisioning Service?

Mogelijk ziet u een lopende transactie op uw bankafschrift met het label "Visa Provisioning service" voor $0. Dit is normaal, aangezien het voor verkopers slechts een manier is om uw betaalmethode of account te testen voordat ze de aankoop goedkeuren.

Is Visa Provisioning Service veilig?

Visa Provisioning-service is ontworpen met het oog op beveiliging en gebruikt verschillende beveiligingsmaatregelen om de gevoelige informatie van gebruikers te beschermen. Dit omvat tokenisatie, codering en authenticatie.

Conclusie

De Visa Provisioning-service is ondanks enkele bestaande zorgen een veilige service. Het biedt gebruikers extra gemak en veiligheid door hen in staat te stellen hun Visa-kaart eenvoudig toe te voegen aan een digitale portemonnee of betalingstoepassing zonder hun daadwerkelijke kaartnummer te delen.

De service maakt gebruik van geavanceerde beveiligingsmaatregelen zoals tokenisatie, codering en authenticatie om de gevoelige informatie van gebruikers te beschermen.

Het is echter belangrijk om op de hoogte te zijn van mogelijke kosten en om de algemene voorwaarden van uw kaartuitgever en digitale portemonnee of betalingstoepassing te lezen. Over het algemeen kan de Visa Provisioning-service, mits op verantwoorde wijze gebruikt, een waardevol hulpmiddel zijn voor het online en in de winkel betalen.

Michael Restiano

Ik leid de product content strategie voor SaltMoney. Daarnaast help ik ons bredere team van 4 personen zich te ontwikkelen tot een volwassen content strategie praktijk met de juiste documentatie en processen om kwaliteitswerk te leveren. Voordat ik bij Instacart kwam, was ik content strategy lead bij Uber Eats en Facebook. Daarvoor was ik contentstrateeg bij SapientNitro, waar ik grote Fortune 500-merken hielp betere, nuttigere digitale content te creëren.

cross