Beste investeringsboeken voor beginners in 2023 [Best verkocht]

Bijgewerkt op: 03/20/2023
Saltmoney.org wordt gesteund door lezers. Als je iets koopt via links op onze site, verdienen we mogelijk een affiliate commissie zonder kosten voor jou.

Als beginnende belegger kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen en welke boeken de beste investeringsmiddelen zijn. Beleggen is een ongelooflijk langetermijnspel dat soms het bestuderen van de laatste ontwikkelingen en trends vereist om op de juiste manier aan de slag te gaan.

Dat gezegd hebbende, er zijn enkele echt uitstekende boeken over beleggen die elke nieuwe belegger kunnen helpen om slimme beslissingen te nemen met hun geld en een portefeuille op te bouwen die de tand des tijds zal doorstaan.

"Beste investeringsboeken voor beginners in 2023: begin slim!" is hier om u enkele van onze topkeuzes voor investeringsboeken te geven, met inzicht in waarom ze uw favoriete leesmateriaal zouden moeten zijn wanneer u aan uw reis als belegger begint.

Hoe zal Reding Book uw beleggingsvaardigheden verbeteren?

Hoe zal Reding Book uw beleggingsvaardigheden verbeteren?

De leesboek heeft enorme voordelen, vooral als het om beleggen gaat. Boeken stellen ons in staat om te leren van de ervaringen van anderen die eerder in onze schoenen hebben gestaan en om de concepten achter verschillende beleggingsstrategieën te begrijpen.

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom het lezen van boeken over beleggen nuttig kan zijn:

  • Kennis en Inzichten: Lezen over verschillende beleggingsstrategieën en de economie kan u helpen kennis en begrip op te doen van de verschillende financiële markten en investeringsmogelijkheden. Voordat u een keuze maakt, kan het nuttig zijn om deze informatie te gebruiken om de mogelijke voor- en nadelen van verschillende beleggingsstrategieën te vergelijken.
  • Historische context: Een aantal beleggingsboeken geeft een historisch perspectief op marktcycli en andere fenomenen. Als u enig historisch perspectief op de markt heeft, kunt u voorkomen dat u veelgemaakte fouten maakt en kunt u betere beslissingen nemen met betrekking tot uw beleggingen.
  • Casestudy's: Sommige boeken over beleggen bevatten diepgaande casestudy's van daadwerkelijke investeerders die succesvol waren in het bereiken van hun doelen door de technieken toe te passen die in de tekst van het boek worden beschreven. Lezen over de successen en mislukkingen van andere investeerders kan u de kennis verschaffen die u nodig heeft om te voorkomen dat u dezelfde fouten maakt als zij.
  • Risicomanagement: Omdat er altijd een risico-element aan beleggen verbonden is, is het essentieel om jezelf te beschermen tegen mogelijke verliezen. Door boeken over beleggen te lezen, kunt u een beter begrip krijgen van risicobeheer en hoe u dit kunt minimaliseren terwijl u toch de beleggingsdoelen bereikt die u voor uzelf heeft gesteld.

Lijst met beste investeringsboeken voor beginners in 2023:

Lijst met beste investeringsboeken voor beginners in 2023:

Zoals u weet, zijn er veel verschillende boeken die u de basisprincipes van beleggen kunnen leren. Hier is een lijst met enkele van onze favoriete keuzes voor beginners in 2023:

"De intelligente belegger" door Benjamin Graham

De Intelligente belegger van Benjamin Graham is een klassieker op het gebied van waardebeleggen en wordt beschouwd als de grondlegger van deze strategie. Dit boek staat bij de beste in de lijst met beste beleggingsboeken voor beginners.

Sinds de eerste publicatie in 1949 is het boek uitgebreid herzien om de nadruk te leggen op discipline op de lange termijn en risicovermindering boven rendementsmaximalisatie. Het biedt gedetailleerde uitleg van financiële concepten zoals veiligheidsmarge, intrinsieke waarde en Mr. Market en legt uit hoe u een gediversifieerde portefeuille van aandelen en obligaties opbouwt.

Graham adviseert beleggers om aandelen te kopen die te laag geprijsd zijn in verhouding tot hun intrinsieke waarde en om emotionele afstand te bewaren om te voorkomen dat er overhaaste beslissingen worden genomen op basis van kortetermijntrends.

Buffett, die het omschreef als "verreweg het beste investeringsboek dat ooit is geschreven", schrijft zijn beleggingsstijl toe aan Grahams begeleiding en invloed.

"The Little Book of Common Sense Investing" door John C. Bogle

The Little Book of Common Sense Investing door John C. Bogle is verplichte lectuur voor iedereen die geïnteresseerd is in passief beleggen.

Bogle, de oprichter van Vanguard Group, pleit voor goedkope, gediversifieerde indexbeleggingen als de superieure strategie voor aandelenselectie en actief beheer voor de meeste beleggers. Hij legt uit dat indexbeleggingen superieure langetermijnprestaties bieden en lagere kosten en belastingen hebben dan actief beheerde fondsen.

Bogle waarschuwt ook voor de hoge kosten van actief beleggen, de moeilijkheid om beter te presteren dan de markt en emotioneel gedreven beslissingen.

Naast het behandelen van de basisprincipes van het bouwen en beheren van een goedkope, gediversifieerde portefeuille met indexfondsen, schetst dit boek een ongecompliceerde investeringsstrategie die door beleggers over de hele wereld wordt geprezen.

"Een willekeurige wandeling door Wall Street" door Burton G. Malkiel

A Random Walk Down Wall Street van Burton G. Malkiel is een investeringsklassieker met herziene edities die de afgelopen vier decennia zijn gepubliceerd.

Het boek ontkracht veel voorkomende misvattingen over beleggen op de aandelenmarkt, zoals de overtuiging dat "experts" de markt te slim af kunnen zijn en dat bepaalde aandelen op de lange termijn een trefzeker rendement kunnen opleveren.

In plaats daarvan stelt het dat aandelenkoersen op korte termijn willekeurig zijn, waardoor het onmogelijk is om winnaars te voorspellen, en adviseert het beleggers zich te concentreren op het diversifiëren van hun portefeuilles over een reeks aandelen, obligaties en beleggingsfondsen.

Het boek behandelt ook effectieve strategieën om risico's te beperken en belastingen te minimaliseren terwijl u voor de lange termijn belegt.

Met zijn heldere schrijfstijl en evidence-based benadering heeft A Random Walk Down Wall Street veel succesvolle investeerders over de hele wereld beïnvloed.

"De eenvoudige weg naar rijkdom" door JL Collins

The Simple Path to Wealth van JL Collins is een klassieker uit 2016 persoonlijke financiën boek dat eenvoudig maar krachtig advies geeft over het opbouwen van rijkdom.

Het boek beveelt aan om onder de middelen te leven en een aanzienlijk deel van het inkomen te sparen om rijkdom op te bouwen, en onderzoekt aandelen, obligaties en onroerend goed om de juiste mix voor diversificatie voor te stellen.

Collins ontkracht populaire beleggingsmythen, zoals de behoefte aan expertise of markttiming, terwijl hij advies geeft over belastingverlaging, investeringsoptimalisatie en pensioenplanning.

Geschreven in helder proza en met rechttoe rechtaan uitvoerbaar advies, heeft dit boek applaus van lezers verdiend vanwege de nadruk op gedisciplineerd langetermijnbeleggen als een trefzekere manier om rijkdom te vergaren.

"One Up On Wall Street" van Peter Lynch

One Up On Wall Street van Peter Lynch is een investeringsklassieker die al bestaat sinds 1989. Op basis van zijn professionele ervaringen biedt het boek inzicht in investeringsmogelijkheden op de aandelenmarkt.

Lynch beweert dat individuele beleggers een voordeel hebben ten opzichte van professionals, omdat ze veelbelovende bedrijven in het dagelijks leven kunnen spotten voordat ze populair worden.

Het boek analyseert groei-, waarde- en cyclische investeringsstrategieën en biedt richtlijnen voor het bestuderen van de jaarrekening en de marktpositie van een bedrijf alvorens te beleggen.

Het adviseert ook over het verkopen en aanhouden van aandelen met zijn ongecompliceerde schrijfstijl, praktisch advies en nadruk op persoonlijke financiële verantwoordelijkheid, wat sinds de oorspronkelijke publicatie veel bijval heeft gekregen.

"The Bogleheads' Guide to Investing" door Taylor Larimore, Mel Lindauer en Michael LeBoeuf

Taylor Larimore, Mel Lindauer en Michael LeBoeuf's The Bogleheads' Guide to Investing is een boek gebaseerd op de beleggingsfilosofie van indexfondsen van John C. Bogle.

De Boglehead-benadering wordt gekenmerkt door goedkoop, passief beleggen en eenvoudige beleggingsstrategieën. Dit boek geeft praktisch advies over het opbouwen van een gediversifieerde portefeuille met goedkope indexfondsen.

Het behandelt aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, pensioenplanning en het vermijden van markttiming en het jagen op 'hete aandelen'. Dit boek is geprezen om zijn nadruk op eenvoud en discipline en om het voortbrengen van een actieve gemeenschap van investeerders die de investeringsstrategieën van Bogle hebben overgenomen.

"The Warren Buffett Way" door Robert G. Hagstrom

Als je hebt gezocht naar de beste beleggingsboeken voor beginners, dan moet je zeker weten over Warren Buffett en zijn beleggingsstrategie. The Warren Buffett Way van Robert G. Hagstrom is een must-read voor waardebeleggers omdat het de beleggingsfilosofie en -technieken van Warren Buffett onderzoekt.

Buffett's waardebeleggen, langetermijndenken, voorkeur voor bedrijven met sterke concurrentievoordelen en voorspelbare inkomsten worden beschreven door investeringsanalist en auteur Hagstrom.

Hij biedt een methode voor het analyseren van jaarrekeningen en het waarderen van bedrijven, evenals casestudy's van Buffett's investeringen en een onderzoek naar zijn grootste successen en mislukkingen.

Het boek geeft advies over het beheer van aandelenportefeuilles op de lange termijn door de nadruk te leggen op discipline en geduld, en het wordt alom geprezen om zijn ongecompliceerde schrijfstijl, praktische inzichten in de beleggingsstrategie van Buffett en de nadruk op fundamentele analyse en langetermijndenken.

"Aandelen voor de lange termijn" door Jeremy J. Siegel

"Aandelen voor de lange termijn" is een uitgebreide gids voor beleggen in de aandelenmarkt, geschreven door Wharton School, financieel professor Jeremy J. Siegel.

De cursus onderzoekt de geschiedenis van de aandelenmarkt, risico en rendement, diversificatie, dividenden, economische groei, inflatie en rentetarieven.

Dit boek, dat sinds de eerste publicatie in 1994 talrijke herzieningen heeft ondergaan, beweert dat aandelen beter presteren dan obligaties, onroerend goed en goud en legt de nadruk op geduld, discipline en langetermijndoelstellingen boven marktschommelingen op korte termijn.

"De vier pijlers van beleggen" door William J. Bernstein

Het populaire investeringsboek "The Four Pillars of Investing" uit 2002 van William J. Bernstein wordt geprezen om zijn heldere, beknopte schrijfwijze en praktisch advies. Willem J.

Bernstein, financieel theoreticus en gepensioneerd neuroloog identificeert activaspreiding, marktefficiëntie, diversificatie en beleggersgedrag als de vier pijlers van succesvol beleggen.

Voor marktrendementen legt hij de nadruk op activaspreiding en goedkope indexfondsen, diversificatie om risico's te verminderen en investeringsdiscipline om psychologische vooroordelen te overwinnen.

Hij illustreert de grondbeginselen van succesvol langetermijnbeleggen met behulp van historische gegevens, analyses en talrijke voorbeelden. Het is een onmisbaar hulpmiddel voor elke belegger die een portefeuille wil samenstellen op basis van degelijke principes.

"The Essays of Warren Buffett: Lessons for Corporate America" door Warren E. Buffett en Lawrence A. Cunningham

Lawrence A. Cunningham heeft de aandeelhoudersbrieven van Warren E. Buffett samengesteld en bewerkt tot "The Essays of Warren Buffett: Lessons for Corporate America." Deze brieven laten de investerings- en bedrijfsfilosofie van Buffett zien.

Elke sectie geeft informatie over een ander onderwerp, met de nadruk op het denken over de lange termijn, het beleggen in bedrijven met concurrentievoordelen en dividenden, en de risico's van te veel schulden en leverage. In het boek praat Buffett ook over corporate governance, beloning van bestuurders en bedrijfsethiek.

Dit boek geeft lezers een waardevol kijkje in de geest van een van de meest succesvolle investeerders en bedrijfsleiders in de geschiedenis. Dit doet zij door middel van persoonlijke verhalen en praktische adviezen.

"De psychologie van geld" door Morgan Housel

Het boek "The Psychology of Money" van Morgan Housel bekijkt hoe onze gevoelens en keuzes van invloed zijn op hoe goed we het financieel doen. Het gaat over geld, persoonlijke financiën en beleggen. Er wordt ook gesproken over sparen, samengestelde rente, geluk, nederigheid en andere dingen.

Het boek druist in tegen algemeen financieel advies door lezers te vertellen na te denken over hun eigen doelen en waarden bij het nemen van investeringsbeslissingen. Het moedigt mensen aan om na te denken over de lange termijn in plaats van toe te geven aan kortetermijnverleidingen.

Het laat zien hoe geluk een rol speelt bij succes door gebruik te maken van voorbeelden uit de geschiedenis, economie en het leven van de auteur zelf. Het geeft ook praktisch advies voor persoonlijke financiën en beleggen.

"Hoe rijk met pensioen te gaan" door Donna Skeels Cygan

Rijkelijk met pensioen gaan is een boek van Donna Skeels. Cygan is een uitgebreide bron voor pensioenplanning voor lezers in alle stadia van hun carrière en financiën. Cygan, een financieel planner met 25 jaar ervaring, geeft het nodige advies om te sparen en te beleggen voor je pensioen.

Leer onder andere over het stellen van doelen, budgettering, schuldbeheer, assetallocatie en diversificatie. Het boek bespreekt ook socialezekerheidsuitkeringen, pensioenkosten voor gezondheidszorg en vermogensplanning.

Voorbeelden uit de praktijk en casestudy's vergemakkelijken het begrip van de concepten, terwijl werkbladen en checklists de toepassing in de praktijk vergemakkelijken. Dit boek is een essentiële hulpbron voor iedereen die rijk met pensioen wil gaan, omdat het de nadruk legt op het belang van levensstijldoelen, gezinsverplichtingen en vermogensplanning.

"The Coffeehouse Investor" door Bill Schultheis

"The Coffeehouse Investor" van Bill Schultheis is een gids voor het opbouwen van een eenvoudige, goedkope beleggingsportefeuille. De nadruk van het boek ligt op langetermijndenken en beheersen van wat je kunt, zoals je spaarquote en investeringskosten.

Voormalig financieel adviseur Schultheis bedacht de koffiehuisbenadering als alternatief voor complexe en kostbare traditionele investeringsstrategieën. Beleggers kunnen tegen lage kosten en brede diversificatie toegang krijgen tot de aandelenmarkt door gebruik te maken van indexfondsen en ETF's.

Timing van de markt, aandelenselectie en andere speculatieve strategieën worden afgeraden ten gunste van een gediversifieerde portefeuille die bestand is tegen marktschommelingen.

Voorbeelden uit de praktijk, casestudy's en advies over het maken en beheren van portefeuilles maken dit een laagdrempelige bron voor beginnende beleggers die aan de slag willen.

"The Millionaire Next Door" door Thomas J. Stanley en William D. Danko

De personal finance-klassieker "The Millionaire Next Door" van Thomas J. Stanley en William D. Danko geeft inzicht in de gewoonten van succesvolle miljonairs en advies voor aspirant-miljonairs.

In tegenstelling tot hoe ze vaak in de media worden afgebeeld, waren de meeste miljonairs zuinige, ijverige en gedisciplineerde spaarders en investeerders, zoals bepaald door statistische analyse van hun financiële gedrag.

De nadruk van het boek ligt op binnen je budget leven, het vaststellen van financiële doelstellingen, het bewaken van de uitgaven en verstandig beleggen.

Bovendien ontkrachten Stanley en Danko mythes over rijkdom, zoals het idee dat erfenis of geluk miljonair maakt. Dit inzichtelijke boek zal lezers motiveren om meer te sparen en te investeren om hun eigen "miljonair naast de deur" te worden.

"Uw geld of uw leven" door Vicki Robin en Joe Dominguez

"Your Money or Your Life", door Vicki Robin en Joe Dominguez, is een levensveranderend boek dat lezers aanmoedigt om hun relatie met geld te heroverwegen en praktisch advies geeft voor financiële onafhankelijkheid en geluk.

Het negenstappenplan dat in het boek wordt geschetst, schetst hoe u uitgaven kunt bijhouden, kosten kunt besparen, inkomsten kunt verhogen en kunt investeren op basis van iemands waarden en doelen.

De auteurs raden aan om een uitgavenlogboek bij te houden en een "echt uurloon" te berekenen om de waarde van iemands tijd en geld beter te begrijpen. Ze benadrukken ook het belang van zuinig leven om meer te sparen en te investeren in overeenstemming met uw waarden en doelen.

Door het hele boek heen demonstreren oefeningen, werkbladen, casestudy's en andere hulpmiddelen de principes van het negenstappenprogramma. Deze uitgebreide gids biedt advies over geldbeheer van onschatbare waarde dat kan leiden tot vrijheid, voldoening en geluk.

"De automatische miljonair" van David Bach

David Bachs "The Automatic Millionaire" is een duidelijke gids voor het vergaren van rijkdom en financiële onafhankelijkheid. De belangrijkste boodschap van het boek is dat zonder veel geld of financiële expertise financiële zekerheid kan worden bereikt door eenvoudige, automatische systemen te gebruiken om sparen en beleggen eenvoudig te maken.

Het belang van "eerst uzelf betalen" wordt benadrukt door de auteur, wat betekent dat u automatisch een deel van uw inkomen spaart en belegt voordat u rekeningen en uitgaven betaalt.

Om te hoge uitgaven te voorkomen, stelt hij voor om deel te nemen aan door de werkgever gesponsorde pensioenregelingen, automatische overboekingen naar spaar- of investering rekeningen, en het gebruik van automatische factuurbetaling.

Samengestelde rente, beleggen in onroerend goed en casestudy's van mensen die hun spaargeld en investeringen automatiseerden om financiële vrijheid te bereiken, komen ook aan bod in de hoofdstukken. Dit boek zal lezers helpen om gedisciplineerd en op schema te blijven met hun spaardoelen om rijkdom voor de toekomst te vergaren.

"De rijkste man in Babylon" door George S. Clason

George S. Clasons "The Richest Man in Babylon" is een tijdloze klassieker die generaties lezers heeft geïnspireerd om hun financiën te beheren en een betere toekomst voor zichzelf en hun families te creëren.

Het boek is opgebouwd uit gelijkenissen die financieel advies bevatten van de rijkste man van Babylon en anderen, en leert geldbeheerprincipes in eenvoudige taal die gemakkelijk te begrijpen en toe te passen is.

Het richt zich op het verhogen van het inkomen door een deel van iemands inkomen te sparen, te investeren in inkomstengenererende activa, binnen zijn middelen te leven, schulden te vermijden, hard te werken en ondernemerschap.

Het boek benadrukt ook de waarde van tijd, geduld en aanpassingsvermogen bij het nastreven van rijkdom. Dit is een motiverende persoonlijke financiële gids die lezers zal helpen controle over hun financiën te krijgen en verstandige investeringen voor de toekomst te doen.

"The Total Money Makeover" van Dave Ramsey

"The Total Money Makeover" door Dave Ramsey is een duidelijke persoonlijke financiële gids die iedereen kan helpen financiële controle te krijgen, schulden te elimineren en financieel onafhankelijk te worden.

Het boek beschrijft Ramsey's zeven "Baby Steps" om schulden af te betalen, te sparen voor zijn pensioen en te investeren voor de toekomst. Het adviseert lezers om een pensioenrekening te openen, in beleggingsfondsen te beleggen, een huis te kopen, te sparen voor noodgevallen en een verzekering af te sluiten.

Het boek bevat ook casestudy's van mensen die succes boekten met het Baby Steps-programma en degenen die het moeilijk hadden.

Door het hele boek heen benadrukt Ramsey hoe belangrijk het is om de financiën verstandig te beheren om rijkdom op te bouwen en financiële onafhankelijkheid te bereiken. Met deze gids kan iedereen de leiding nemen over zijn geld en beginnen met een schuldenvrij leven.

"Money Master the Game" door Tony Robbins

"Money Master the Game" van Tony Robbins is een uitgebreide en motiverende gids voor persoonlijke financiën en beleggen voor diegenen die op zoek zijn naar financiële onafhankelijkheid en een betere toekomst voor hun gezin.

Het boek bevat bijdragen van succesvolle investeerders, waaronder Warren Buffett, Ray Dalio, Jack Bogle en anderen.

Het legt de nadruk op effectieve investeringsprincipes, budgettering, schuldaflossing, noodfondsen, gemotiveerd en gedisciplineerd blijven tijdens de financiële reis, het overwinnen van psychologische barrières voor succes en het delen van rijkdom met anderen, en bevat persoonlijke verhalen van Robbins 'volgers en degenen die financieel faalden.

Dit boek is een uitgebreide bron die iedereen kan gebruiken om financiële controle te krijgen en zijn toekomst te verbeteren.

"De kracht van passief beleggen" door Richard A. Ferri

Richard A. Ferri's "De kracht van passief beleggen" is een praktische en theoretische gids voor passief beleggen voor iedereen die vermogen wil opbouwen via een goedkope langetermijnbeleggingsstrategie.

Dit boek onderzoekt de grondbeginselen van passief beleggen, waaronder diversificatie, kostenreductie, markttiming, aandelenselectie, indexfondsen, op de beurs verhandelde fondsen, portefeuilleconstructie en herbalancering.

Ferri toont door middel van data-analyse en historische prestatievergelijkingen aan dat passief beleggen superieur is voor het creëren van vermogen op de lange termijn.

Naast pensioenplanning biedt het boek advies over belastingoptimalisatie, vermogensverdeling, discipline en het vermijden van marktemoties. De ongecompliceerde benadering en eenvoud van dit boek maken het tot een bron van onschatbare waarde voor zowel beginnende als doorgewinterde beleggers.

Conclusie

Dit is dus de lijst met beste beleggingsboeken voor beginners. Hoewel er veel andere boeken zijn, zijn dit de boeken waarvan is bewezen dat ze effectief zijn in het aanleren van strategieën en principes voor het creëren van rijkdom.

Of u nu net begint of al enige beleggingservaring heeft, elk van deze boeken kan u waardevol advies geven over hoe u slimmere beslissingen kunt nemen met uw geld.

Met zorgvuldige planning en gedisciplineerde uitvoering, zal het lezen van deze boeken u de tools geven om uw financiële toekomst veilig te stellen en succes te behalen.

Veel succes op uw investeringsreis!

Michael Restiano

Ik leid de product content strategie voor SaltMoney. Daarnaast help ik ons bredere team van 4 personen zich te ontwikkelen tot een volwassen content strategie praktijk met de juiste documentatie en processen om kwaliteitswerk te leveren. Voordat ik bij Instacart kwam, was ik content strategy lead bij Uber Eats en Facebook. Daarvoor was ik contentstrateeg bij SapientNitro, waar ik grote Fortune 500-merken hielp betere, nuttigere digitale content te creëren.

cross